dimecres, 5 de novembre del 2008

LOQUILLO, QUINS RECORDS !!

http://www.youtube.com/watch?v=0suxiRCMBmg

Un documental de Loquillo obre el festival In-Edit
Un film de Carles Prats sobre el cantant inaugura avui el 6è Festival de Cinema Documental i Musical, que ofereix 56 títols i preveu un nou augment de públic

Loquillo, leyenda urbana, un documental sobre els 25 anys de carrera del rocker dirigit per Carles Prats, obre aquesta nit al cinema Aribau el 6è Festival Internacional de Cinema i Documental Musical de Barcelona. En opinió de Loquillo, que va assistir a la presentació d'ahir del certamen, aquest film també obre un camí inèdit fins ara: "És el primer documental sobre un artista de la meva generació, però segur que ara en vindran molts d'altres. Estem massa influïts per la cultura anglosaxona, però ja és hora d'adonar-nos que hi ha artistes i grups espanyols interessants".
Carles Prats va gravar el primer videoclip de Loquillo, Barcelona ciudad, ara fa 25 anys. Amic del cantant des d'aleshores, van tenir la idea de fer un documental, amb motiu de l'aniversari, que oferís una visió "reflexiva" del cantant, amb entrevistes a "personatges que han incidit de forma substancial" en la seva llarga trajectòria, segons explica el director. En aquest sentit, Loquillo destaca que volia que el documental el dirigís "algú pròxim i que rodéssim en un mateix dia; només així podia obrir-me, fer un exercici emocional". També remarca, en referència al títol, que "el rock'n'roll també és una fàbrica de somnis, com el cinema, i li calen llegendes". No és estrany, doncs, que inclogui "cançons que han canviat la gent i són la banda sonora de tota una generació". Abans de finals d'any, Cameo editarà el film en DVD.
56 documentals musicalsLoquillo, leyenda urbana inaugura aquesta nit el festival In-Edit, que ha progamat 56 pel·lícules "amb la prioritat que ens permetin aprendre coses, encara que la música no ens agradi; el més important no és qui, sinó el què", segons diu Luis Hidalgo, director artístic d'In-Edit. El festival va arribar als 17.000 espectadors el 2007, i tot apunta que la xifra se superarà: han pujat la venda anticipada i l'aforament (el Club Coliseum substitueix el Rex), i s'han afegit actes paral·lels a l'oferta. Dixie Chicks, Nina Simone, Pete Seeger, James Brown, Patti Smith, Joaquín Sabina i Joy Division protagonitzen alguns dels documentals. Però recordeu, el més important no és qui, sinó el què!