dijous, 13 de novembre del 2008

UNA PÈRDUA

Ha mort en Miguel Nuñez

http://miguel-n.blogspot.com/

Nascut a Madrid el 1920, Miguel Nuñez es va afiliar a la Joventut Socialista Unificada l’any 1936 i al PCE. Va lluitar durant la Guerra civil formant part de la “Quinta del biberó”. Després de la guerra va ser detingut quan encara no arribava a la majoria d’edat i va ser condemnat a 30 anys de presó. Va complir condemna a les presons d’Atocha, Yeserías, Ocaña i Aranjuez.

En sortir de la presó, es va traslladar a Barcelona des d’on va ser el responsable polític de l’agrupació guerrillera de Catalunya. Durant el franquisme va viure la clandestinitat i va patir l’exili. En tornar de França l’any 1953 va ser responsable del PSUC de Barcelona i membre de la direcció del PCE.

L’any 1958 és detingut i condemnat de nou a 59 anys de presó i és internat a la presó central de Burgos sortint en llibertat provisional l’any 1967 on retorna a la clandestinitat sent el responsable del PSUC a l’interior. L’any 1977 és escollit diputat al Congrés pel PSUC.

Després de deixar les corts generals Miguel Nuñez es dedica a la cooperació internacional fundant i presidint l’associació Las Segovias per a la Cooperació amb Centre Amèrica. L’any 1993 va rebre el premi Ciutat de Barcelona de Cooperació i al 1998 se li va lliurar la Medalla d’Honor de la ciutat de Barcelona. El 2004 el govern de Catalunya va atorgar-li la Creu de Sant Jordi.

http://www.iniciativa.cat/domains/icv/news/14757